EstHus ehitab PEFC puidust süsiniku-ja allegriavabad kodud

Ristkiht-naelpuit MHMst puitmaju tootva EstHusi tootejuht Marek Mardisoo ütleb, et Eesti puitmajade tootjad ja ehitajad ei kasuta serditud puitu mitmel põhjusel.
Ettevõtja enda mugavus või laiskus. Peaks ju ennekõike teemasse süvenema ja endale selgeks tegema aga põhitööga on juba kiire. Sertifitseerimisprotsess ei ole kõige lihtsam ja vajab nii inim- kui ka finants ressurssi, mida on kõigil vähe. Ekslikult arvatakse, et serditud puit on alati kallim ja kliendid ei ole nõus sellepärast seda ostma, mis ei pruugi üldse nii olla.
Sertifitseeritud puidukasutamise positiivsest mõjust meie metsadele, elukeskkonnale ja ühikonnale ei ole enamik Eesti inimesi sh. ka ettevõtjad piisavalt kuulnud, teadlikus on madal ja seega ka turu nõudlus on madal.
EstHus toodab ainulaadseid PEFC – serditud materjalist maju Soome ökokülla, mis asub Turu lähedal Parainenis. Projekt on unikaalne, sest esmakordselt on inimeste kodud süsiniku- ja allergiavabad ning toodetud jätkusuutlikest materjalidest. Sellest, kuidas luuakse PEFC puidust CO2 vabu ökoelamuid ning millisel põhjuse seda Eestis ei tehta, räägib Marek Mardisoo 14.10.2022 Äripäeva konverentsil „Puidutööstuse Äriplaan 2023“.
Ürituse info on leitav SIIT.
Enam infot EstHusi kohta leiad SIIT.