PEFC EUDR DDS standard on avaldatud

PEFC üldkogu kiitis 20.juulil heaks uue standardi – PEFC EUDR hoolsuskohustuse süsteemi rakendamise nõuded (lühendatult PEFC EUDR DDS)

Tegemist on PEFC tarneahela standardi mooduliga ning see töötati välja selleks, et aidata PEFC tarneahela sertifikaadiga organisatsioonidel tagada oma tegevuse vastavus Euroopa Liidu raadamisvastase määrusega (EUDR). Nii kirjeldabki standard sammud, mida ettevõtted saavad järgida, et rakendada hoolsuskohustuse süsteemi, et tõendada EUDRi nõuetele vastavust PEFC-süsteemi abil.

Standardit võivad kasutada organisatsioonid, kes on määratletud kui ettevõtjad ja/või kauplejad, kes lasevad või teevad kättesaadavaks metsa- ja puudepõhist materjali ja/või tooteid Euroopa Liidu turule ja/või ekspordivad Euroopa Liidu turult.

Seda standardit võivad kasutada ka väljaspool ELi territooriumi asuvad organisatsioonid, kes ise otseselt ei lase metsa- ja puupõhist materjali ja/või tooteid ELi turule ega tee seda seal kättesaadavaks ega ekspordi ELi turult, kuid materjal või toode lastakse lõpuks ELi turule või tehakse seal kättesaadavaks või eksporditakse sealt, oma otseste või kaudsete klientide kaudu.

Uus standard on leitav SIIT. Hetkel on kättesaadav inglisekeelne versioon, kuid standard on tõlkimisel ka eesti keelde.

Lähiajal on tulemas ka standardit tutvustavad veebiseminarid.

PEFC metsamajandamise standardi kooskõla EUDRiga

Paralleelselt jätkatakse tööd PEFC rahvusvahelise säästva metsamajandamise standardi (ST 1003) muudatustega, et tagada PEFC-sertifikaadiga metsadest pärineva PEFC-sertifikaadiga tooraine kooskõla EUDR-iga. Avalik arutelu muudatusettepanekute tegemiseks on lõppenud ning ülevaade kavandatud muudatustest on leitav veebiseminari salvestusest. Peatselt alustame ka PEFC Eesti jätkusuutliku metsamajandamise standardi vastavusse viimisega rahvusvahelise metsastandardiga.

PEFC rahvusvahelise metsamajandamise standardi terviktekst nähtavate muudatustega on leitav SIIT!

Ülevaade PEFC rahvusvahelise metsamajandamise standardi muudatustest on leitav SIIT!