PEFC uut metsamajandamise standardit tutvustavate infopäevade maraton jätkub!

26.07.23 koguneti Tamsalus, Lääne-Virumaal. Olgu öeldud, et PEFC metsamajandamise standardit valmistas ette 35 Eesti ettevõtet ja organisatsiooni kolmekümnel koosolekul läbi mitme aasta. Standard sai laiapõhjaline ning on Eestile sobilik. See on jätkusuutliku metsamajandamise aluseks järgneval viiel aastal.
Tamsalu infopäeva praktiline osa viidi läbi Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) metsas. RMK oli vastavalt uue standardi nõuetele ette valmistanud näidisalad. Oleme tänulikud RMK-le, lektoritele ja kõigile, kes infopäevadel osalesid.
 
RMK-l on PEFC – serditud metsad. See näitab, et väärtustatakse teadlikku ja loodust säästvat metsade majandamist.
 
PEFC tegevuse sisu on metsade hoidmine ja jätkusuutliku puidu kasutamine kogu tarneahela vältel – puu istutamisest inimeseni, kes kasutab puidust tooteid. PEFC tegutseb 55 riigis ja on maailma suurim metsanduse kontrollija. Üle poole Eesti metsadest on PEFC -serditud ehk neid majandatakse kestlikult. 150 Eestis tegutsevat ettevõtet kasutab PEFC serti äris.
Lõpptarbijal on oluline teada, et tema poolt ostetud puidu sisaldusega toode pärineb jätkusuutlikult majandatud metsadest.
 
Selle kinnituseks on tootepakendil PEFC märgis. PEFC puidust on tehtud paljud kohvitopsid ja kommipakendid, koopiapaber, kassiliiv, mööbel või suvel armastatud kodune terrass.
 
PEFC-Eesti